Nieuwe Tijd

In de tijd van Stefan Zweig ging een gevoel  van onrust en onbehagen over de vloed aan veranderingen die over Europa rolde,  gepaard met een enorme, hoopgevende golf van creativiteit om op vele gebieden naar wezenlijke oplossingen te speuren. Wij zien interessante overeenkomsten tussen de tijd waarin Zweig leefde en onze huidige tijd.

Op deze pagina verzamelen wij creatieve ideeën en initiatieven die voortkomen uit de hedendaagse zoek naar een nieuw evenwicht in onze samenleving. Alle voorbeelden zijn aangedragen door onze achterban. Aanvullingen moedigen wij erg aan! Bent u zulke denkers, kunstenaars of anderen  tegengekomen? Meldt ze ons via info@stefanzweig.nl

Als achtergrond en toelichting schreven wij een korte tekst Over Onbehagen.

Nieuw geldsysteem
Ons huidige geldsysteem blijkt niet goed te functioneren. De afbrokkeling van een institutie is ook hier een rijke voedingsbodem voor nieuwe ideeën en initiatieven. Hieronder een verzameling van ideeën.

STRO
Bezinning- en actiegroepen
Na de ontkerkelijking van de samenleving lijkt er vraag te zijn naar geestelijke verdieping zonder dogma’s.  Hieronder een verzameling van ideeën.

Geestelijk Front
Alertgroepen
Kunst
Het veranderen van tijden is in de kunsten vaak het heftigst merkbaar.

Marc van Delft
Malevich

 

Comments are closed.