Salzburg Bezoek

Op 27-29 maart 2015 organiseren wij een reis naar Salzburg; de prachtige barokke stad waar Zweig tussen 1919 en 1934 woonde en zich liet inspireren tot het schrijven van vele verhalen, waaronder Sternstunden der Menschheit, Marie Antionette, Joseph Fouché, Verwirrung der Gefühle, Angst en Amok. We worden rondgeleid door de stad (in het Duits), bezoeken onder andere het Literatuurarchiv, Ton- und Filmsammlung der Stiftung Mozarteum en de Musik Universität Salzburg zal ons werken van Mozart, Reinecke en Busoni voorspelen.

Het programma kunt u hier lezen: Programma_Salzburg. Mocht u zich nog willen aanmelden, dan kan dat door een e-mail te sturen naar dirk@stefanzweig.nl (liefst zo spoedig mogelijk). Vergeet niet om vóór 1 november 2014 de reisbijdrage van €90 over te maken op de bankrekening van het Genootschap NL91RABO0139436111.

Zoals geopperd door enkele deelnemers aan het Salzburgbezoek, zullen wij in januari of februari 2015 een kennismakingsbijeenkomst organiseren. Dat geeft de mogelijkheid om elkaar alvast te leren kennen en vragen en opmerkingen aan de orde te krijgen. Wij zullen te zijner tijd datum, plaats en programma bekend maken.

salzburg

Comments are closed.