Het hoogtepunt van dit jaar was de reis met een groep Vrienden van Stefan Zweig naar Salzburg, de stad waar Stefan Zweig jarenlang werkte en woonde.  Hierbij kregen we hartverwarmende ondersteuning van onze vrienden van het Internationale Stefan Zweig Gesellschaft, Salzburg. Naast een rondleiding door de barokke binnenstad werd ons een concert aangeboden door de Musikuniversität, waarin componisten uit de tijd van Stefan Zweig ten gehore kwamen. Als gast in het Haus für Stefan Zweig bespraken wij samenwerkingsplannen voor de komende tijd. In één van de barokke zalen belichtten wij gezamenlijk het thema Vriendschap in het werk en het leven van Stefan Zweig.

Samen met de Stichtse Zomerschool bereidden wij plannen voor een lezingencyclus op de Utrechtse Heuvelrug voor. In de zomerperiode van 2016 krijgen de achterblijvers en de vakantiegangers ter plekke een reeks lezingen aangeboden.

Wij bewerkten en vertaalden het verhaal George Friedrich Händels Auferstehung  van Stefan Zweig. Een versie met muziek is in voorbereiding.

Tevens vertaalden wij de briefwisseling tussen Friderike von Winternitz en Stefan Zweig en begonnen gesprekken met een toneelspelers en musici  over een toneelopvoering.

Comments are closed.