voorstelling 25 april 2018

                                                                   PROGRAMMA

Het Stefan Zweig Genootschap Nederland en de Oostenrijkse Ambassade in Nederland geven op 25 april 2018 een nieuwe voorstelling in de Residentie van de Ambassade. U heeft onze uitnodiging kortgeleden ontvangen.

In een opeenvolging van geluidsopname, vertelling, piano en zang worden drie succesvolle kunstenaars opgevoerd die, een ieder op zijn geheel eigen wijze, een creatieve en soms zeer dramatische worsteling leverden met de geest van de tijd waarin zij leefden.

All dessen Müd

William Shakespeare fulmineerde in sonnetvorm tegen de maatschappij waarin hij leefde. Wij laten een geluidsopname van Sonnet 66 horen in een dramatische, Brechtiaanse, Duitstalige bewerking van Rufus Wainwright.

 

“…..und Kunst das Maul gestopft vom Apparat“

Piet Wackie Eysten vertelt over de artistiek veelbelovende, maar persoonlijk onhoudbare relatie tussen de Oostenrijkse (tekst)schrijver Stefan Zweig en de Duitse componist Richard Strauss. Bijna zijn hele leven werd Piet Wackie Eysten al geïntrigeerd door deze curieuze samenwerking. Zozeer dat hij er kortgeleden een boek over publiceerde: “Tragiek van een komedie”.

Liederen van Richard Strauss

In dit kunstenaarsgezelschap is Richard Strauss de enige componist. En niet de eerste de beste. Wij vonden, tot onze vreugde, de tenor Peter Gijsbertsen begeleid door Reinild Mees  bereid om enkele van Strauss’ mooiste liederen te zingen.

 

Plaats: Residentie van de Oostenrijkse Ambassade, Koninginnegracht 31, Den Haag

Aanvang: 19.00 uur; duur programma ongeveer 2 uur

Op dit moment zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Als u zich nog niet heeft aangemeld kunt u dit alsnog doen totdat de prachtige, maar in zitplaatsruimte beperkte, Residentiezaal vol is.

Een mail naar Dirk Jansen (dirk.jansen@dj-consult.nl)  met vermelding van uw naam en mailadres (en die van eventuele medegast(en)) voldoet.

 

Comments are closed.